Wat is haptotherapie?

Haptotherapie is een vorm van begeleiding die je kan helpen meer verbinding te ervaren met jezelf, maar ook met de ander. Je ervaart je leven als zinvol, als je affectieve relaties hebt met mensen: relaties waarin je je gezien en gehoord voelt en ervaart dat het goed is zoals je bent. Soms ervaar je dat deels in je leven, soms lukt dat helemaal niet en ben je dat vanzelfsprekende gevoel kwijtgeraakt.

Een gesprek kan een hoop informatie opleveren, maar in de haptotherapie zijn het juist ervaringen die je nieuwe inzichten opleveren. Wat voor posities neem je in ten opzichte van anderen en hoe ga je om met nabijheid en aanraking? Wat zijn je patronen, je valkuilen en je overlevingsstrategiën? En wat heb jíj nodig om je levenslustig te voelen?

Als je in je leven vastloopt, of als het allemaal even niet zo lekker loopt, kan je vaak wel wat steun gebruiken. Dit is niet altijd voorhanden of het is lastig om te vragen. In de haptotherapie gaan we er van uit dat je steun en bevestiging nodig hebt om je als mens te kunnen ontwikkelen. We gaan in de therapie op zoek wat er nodig is om de wisselwerking met je naaste omgeving (weer) op gang te brengen.